Články se štítkem: nebezpečné potraviny

Sledi s parazity

21.06.2011 | Do ČR bylo dodáno 5000 kg mrazených celých ryb – sleďů původem z Norska, přes Polsko. Surovina měla být zpracována na uzené sledě – ale při běžné veterinární kontrole jsme zjistili ve svalovině přítomnost parazitů Anisakis. Výsledek potvrdila v úředně odebraném vzorku laboratoř Státního veterinárního ústavu Jihlava dne 20. 6.

Německo viní z infekce už jen klíčky

10.06.2011 | Luštěninové klíčky a výhonky jsou s vysokou pravděpodobností přece jen zdrojem střevní nákazy ECEH, která si vyžádala již 30 lidských životů. Prohlásil to dnes na tiskové konferenci v Berlíně šéf Institutu Roberta Kocha (RKI) Reinhard Burger.

Výsledky testů bio-okurek v ČR na E. coli jsou negativní

02.06.2011 | Vzorky z bio-okurek, odebrané u společnosti Country Life, neobsahovaly nebezpečný subtyp bakterie Escherichia Coli. Potvrdily to dnešní výsledky laboratorních rozborů.

Testy vyvrátily podezření na španělské okurky

31.05.2011 | Testy v Německu nepotvrdily, že dovážené španělské okurky byly kontaminovány nebezpečným typem střevní bakterie E.coli (EHEC), jak se úřady dříve domnívaly. Oznámila to dnes podle agentury DPA hamburská ministryně zdravotnictví Cornelia Prüferová-Storcksová.

Rizikové španělské okurky byly dodány i do ČR

30.05.2011 | Okurky ze Španělska, podezřelé z kontaminace bakteriemi enterohemorrhagické Escherichie coli, byly v minulých dnech dodány i do České republiky. Jedná se o salátové bio-okurky od německého dodavatele. Státní zemědělská a potravinářská informace obdržela tuto zprávu před několika minutami od německé strany prostřednictvím systému rychlého varování RASFF. Z České republiky dosud nebyl hlášen žádný případ nákazy.

Hrušky s nadlimitním oxidem siřičitým

26.05.2011 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila ve výrobku s obchodním názvem „Kandované hrušky“, šarže L: O 056, datum minimální trvanlivosti 1.10.2011, balení 150 g, téměř čtyřnásobné překročení maximálního limitu pro oxid siřičitý.

Stažena klobása z Maďarska

24.05.2011 | Společnost Tesco Stores ČR a.s. informuje o stažení výrobku s obchodním názvem „Maďarská spirála“ (datum minimální trvanlistosti 12.6.2011, šarže L: K-393). Výrobek obsahoval úlomky kostí

Mléčná rýže obsahuje sklo

14.05.2011 | V českých obchodech se prodává mléčná rýže značky Müller z Německa, v níž se našly úlomky skla. Výrobek se z trhu začal stahovat, řekl v sobotu mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Inspekce stáhla z trhu pražené pistácie

05.05.2011 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila ve výrobku s obchodním názvem „Pistácie pražené solené“ (šarže L046, datum minimální trvanlivosti 18. 12. 2011, balení 200 g) nadlimitní množství aflatoxinů.

SZPI zakázala užívat sklad potravin v pražské tržnici Saparia

05.05.2011 | Inspektoři SZPI zjistili při cílené kontrole ve velkotržnici Saparia na ulici Libušské v Praze závažné hygienické nedostatky. Kontrolu prováděli ve spolupráci s Policií ČR na základě upozornění od pracovníků celní správy.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.